De leden van Know-it

Onze leden zijn stuk voor stuk ervaren ICT professionals met minimaal 10 jaar ervaring binnen de ICT. Elk zijn ze als zelfstandige werkzaam.

Onze leden

Peter Paul Bakker

Peter Paul Bakker is Java Performance Consultant en Java Developer.

Hij heeft veel ervaring met software ontwikkeling en houdt daarbij altijd de gebruiker en het einddoel in het oog. Software moet bruikbaar zijn en bovendien snel en betrouwbaar. Het is voor hem een uitdaging om de software en het ontwikkelprocess simpel en overzichtelijk te houden.

Hij is geregeld te vinden op conferenties en is dagelijks bezig zich te verdiepen in nieuwe ontwikkelingen en toepassingen daarvan. Je kan hem benaderen voor performance code reviews en audits, troubleshoots, performance test automation, team coaching, Java performance trainingen en meer.

Peter Paul werkt graag in kleine efficiente teams met gevoel voor humor.

Sander Buskens

Sander is een freelance Java developer met inmiddels meer dan 15 jaar ervaring bij veel verschillende opdrachtgevers in diverse sectoren (bank- en verzekeringswezen, semi-overheid, media). Hij is zeer bedreven in het bouwen van applicaties op basis van het Spring framework, Hibernate en RESTful Web Services. Tijdens het bouwen van software houdt hij naast de business requirements ook de non functional requirements (performance, security, maintainability) altijd in het achterhoofd.

Naast het ontwikkelen van software heeft hij zich ook altijd bezig gehouden met het opzetten van continuous integration tooling (Jenkins, Nexus, SonarQube) en een grote voorkeur voor Linux/Unix gebaseerde systemen. Ook heeft hij ervaring met het opbouwen van complete OTAP omgevingen in de Amazon Cloud (AWS) middels infra scripting (Ansible).

Jamie Craane

I have been developing software professionally since 2001. Helping customers with solutions that really add value. I like a challenge and continuously keep my knowledge up to date and share it with great enthusiasm to the public and with my team.

Since 2012 I have been designing and developing backend and mobile applications for organisations with user bases of several hundred of thousands to millions of users. From high performance backend systems which run on AWS to native Android apps for consumers.

I am always looking to try out new things to find out how these can be used to advance new and existing solutions.

Casper Groenen

Casper ontwikkelt software sinds 1994. Hij heeft opdrachten gedaan in de financiële sector, bij (semi-)overheidsinstellingen en in de energie-, luchtvaart- en telecomsector. Hij heeft zich sinds 2000 gespecialiseerd in Java en gerelateerde technologieën, zoals JavaScript en Angular. Casper is een full stack ontwikkelaar die zowel de backend services als de front end pagina's kan maken.

In zijn opdrachten staalt Casper de brug tussen business en ICT door korte lijnen te houden met de mensen waarvoor het product wordt gemaakt. Casper is inzetbaar als (lead) developer, SCRUM master (gecertificeerd) en applicatie/software architect. In al zijn werk neemt hij alle teamleden mee in zijn kwaliteitsgerichte aanpak. Hij neemt ook de niet-functionele vereisten (zoals performance en veiligheid) mee in de systemen die hij ontwikkelt.

Casper is een gedreven techneut die zich naast zijn ontwikkelwerkzaamheden ook graag bezig houdt met de ontwikkelinfrastructuur, zoals versiebeheer, issue management, code kwaliteit en continuous integration inrichting. Ook denkt hij graag mee over de deployment architectuur, zoals applicatie servers, virtualisatie en containers (zoals Docker) en kan dit inrichten aan de development kant.

Andre Kampert

Andre is een specialist in het ontwerpen en implementeren van complexe systemen op grote schaal. Het liefst neemt hij de lead rol in een team met meerdere disciplines. Zijn primaire expertise is full-stack software ontwikkeling. Hij heeft ervaring met diverse programmeertalen -en omgevingen en pakt nieuwe ontwikkelingen makkelijk op. Als ervaren software specialist is hij bedreven in de vele aspecten van het vakgebied en breed inzetbaar. Ook heeft hij ervaring op het gebied van management advies, leiderschap, interactie design, acquisitie en commercie. Als zelfstandig ondernemer biedt hij graag de mogelijkheid voor een maatwerk overeenkomst om de doelstellingen van zijn klanten op de beste manier te realiseren.

Frank Mölder

Frank is een praktisch ingestelde software engineer, die sinds 1995 java projecten uitvoert bij verschillende organisaties in de finance-, telecom- en semi-overheidssector. Hij komt het best tot zijn recht als hij op een agile manier (vage) requirements in werkende software kan vertalen. Frank communiceert hierbij duidelijk en 'to the point’, trekt de kar en zorgt voor een positieve sfeer in het team.

Hij weet op een praktische manier SCRUM en best practices toe te passen om zo in korte tijd software van hoge kwaliteit op te leveren. Hij is goed in het coachen en overbrengen van kennis naar andere teamleden en weet zaken te relativeren met een vleugje humor.

Frank is een Sun Certified Java Architect sinds 2002 en certified Scrum master sinds 2011. Hij is een groot voorstander van een aanpak gebaseerd op Behavior Driven Design en Domain Driven Design. Frank haalt het meeste voldoening uit zijn opdracht in de rol van SCRUM Master en/of Lead Developer en als hij nauw betrokken is bij het helder krijgen van functionele en niet-functionele eisen. Zijn focus ligt op het behalen van de door het team gemaakte afspraken, om zo de opdrachtgever succesvol te laten zijn.

Eelco Klaver

Eelco is een zeer ervaren security-minded full-stack ontwikkelaar, technisch architect en team lead met uitgebreide ervaring in IT projecten in het algemeen en Java in het bijzonder. Hij heeft uitgebreide ervaring in het ontwerpen van applicaties gebruikmakend van UML, het leiden van teams en het bewaken van software kwaliteit.

Eelco heeft de voorkeur voor een rol in ontwikkeling, security, architectuur, advisering, technisch team lead en kwaliteit bewaking. Om zijn rol goed te kunnen vervullen, wil hij graag hands-on ervaring met de technologie behouden.

Eelco werkt al meer dan 24 jaar in de IT industrie en begon destijds bijna direct met Java technologie. Hij werkte als R&D medewerker, senior JEE architect, team lead en Java EE technologie en security consultant. De laatste jaren heeft Eelco gewerkt aan de ontwikkeling en distributie van mobiele applicaties voor zowel iOS als Android, en daarnaast aan de ontwikkeling van het mobile Backend as a Service platform Plamo.

Eelco heeft diepgaande kennis in en zeer veel hands-on ervaring met Java, security, integratie, cloud en database technologieën en is in staat om te adviseren over hoe deze technologieën toegepast kunnen worden binnen de infrastructuur van uw bedrijf. Hij is zeer analytisch, goed in staat om oplossingen te presenteren en zijn team/collega's te motiveren. Hij is heel pragmatisch and hands-on en hij heeft zelf veel complexe technologische uitdagingen opgelost in het verleden.

Jeroen Post

Jeroen is een gedreven, enthousiaste applicatie architect en software engineer. Zijn oplossingen kenmerken zich door kwaliteit en eenvoud. Naast dat software veilig, betrouwbaar en beheerbaar moet zijn gelooft hij dat het steeds belangrijker wordt dat software om moet kunnen gaan met de steeds sneller veranderende omgeving.

Bij het uitvoeren van projecten gaat Jeroen voor resultaat. Hij overziet het grote geheel en weet de vertaalslag te maken van functionele eisen naar de techniek. Hij werkt graag in team verband en is een sparringspartner voor zijn collega's. Jeroen is thuis in Domain Driven Design, Devops en de Agile manier van werken. Op het Java platform voelt hij zich als een vis in het water, maar daarnaast maakt hij ook graag uitstapjes naar de Javascript front-end.

Ramiro Rikkert

Ramiro Rikkert is een jonge, enthousiaste en ambitieuze software engineer en is zijn carrière gestart in Finland. Hij heeft uitgebreide Java projectervaring opgedaan binnen meerdere branches en richt zich de laatste jaren met name op de financiële sector vanwege zijn passie voor FinTech.

Hij kan goed werken in verschillend samengestelde teams, is communicatief vaardig, een collegiale teamplayer en heeft ervaring als Technical Lead / Scrum Master. Zijn klanten omschrijven hem als een pragmatische engineer die graag samenwerkt en meedenkt met de direct betrokkenen. Meerdere malen is al gebleken dat hij zich snel kan inwerken in grote, complexe omgevingen en projecten.

Ramiro blijft nieuwe technische ontwikkelingen op de voet volgen en verbreedt zijn kennis continue. Zo heeft hij recent een succesvol project afgerond als JavaScript architect.

Richard Swart

Richard Swart is een goed opgeleide senior Project Manager en Architect. Hij heeft diepdaande kennis en een brede ervaring op de aandachtsgebieden applicatie ontwikkeling, JEE technologie en moderne IT infrastructuren. Hij heeft een succesvolle achtergrond in het managen van complexe projecten binnen ondermeer de financiële, logistieke en telecom sector.

Vanwege zijn voorliefde voor innovatie is hij nog steeds sterk betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie en projectmanagement. De laatste tijd houdt hij zich veel bezig met container infrastructuren gebaseerd op ondermeer Docker en Kubernetes.

Verder is Richard een sterke communicator met goede sociale vaardigheden. Dit maakt hem de juiste persoon om grote projecten te managen, op te treden als enterprise architect, technologie adviseur, audits en reviews uit te voeren of om als project trouble shooter/change manager te fungeren. Hij heeft uitstekende analytische en ontwerp vaardigheden en een hoog probleem oplossend vermogen.

Joris Wijlens

Joris is een ervaren software ontwikkelaar. Hij heeft ruim 15 jaar ervaring in verschillende rollen in kleine en grote software projecten. Joris werkt gestructureerd en heeft een goed analytisch vermogen. Hij werkt graag met nieuwe techniek, maar alleen als het zijn werk makkelijker maakt. Hij is in staat om een team te coachen. Technische coaching en coaching op het gebied van scrum en agile software development. Joris heeft zich de laatste jaren met name bezig gehouden met software developmen/design op basis van domain driven design met java, (acceptance) test driven development, continuous delivery, frontend development met javascript en scrum.