De leden van Know-it

Onze leden zijn stuk voor stuk ervaren ICT professionals met minimaal 10 jaar ervaring binnen de ICT. Elk zijn ze als zelfstandige werkzaam.

Onze leden

Peter Paul Bakker

Peter Paul Bakker is Java Performance Consultant en Java Developer.

Hij heeft veel ervaring met software ontwikkeling en houdt daarbij altijd de gebruiker en het einddoel in het oog. Software moet bruikbaar zijn en bovendien snel en betrouwbaar. Het is voor hem een uitdaging om de software en het ontwikkelprocess simpel en overzichtelijk te houden.

Hij is geregeld te vinden op conferenties en is dagelijks bezig zich te verdiepen in nieuwe ontwikkelingen en toepassingen daarvan. Je kan hem benaderen voor performance code reviews en audits, troubleshoots, performance test automation, team coaching, Java performance trainingen en meer.

Peter Paul werkt graag in kleine efficiente teams met gevoel voor humor.

Sander Buskens

Sander is een freelance Java developer met inmiddels meer dan 15 jaar ervaring bij veel verschillende opdrachtgevers in diverse sectoren (bank- en verzekeringswezen, semi-overheid, media). Hij is zeer bedreven in het bouwen van applicaties op basis van het Spring framework, Hibernate en RESTful Web Services. Tijdens het bouwen van software houdt hij naast de business requirements ook de non functional requirements (performance, security, maintainability) altijd in het achterhoofd.

Naast het ontwikkelen van software heeft hij zich ook altijd bezig gehouden met het opzetten van continuous integration tooling (Jenkins, Nexus, SonarQube) en een grote voorkeur voor Linux/Unix gebaseerde systemen. Ook heeft hij ervaring met het opbouwen van complete OTAP omgevingen in de Amazon Cloud (AWS) middels infra scripting (Ansible).

Jamie Craane

Sinds 2001 ontwikkeld Jamie software voor diverse grote en kleine organisaties. Opdrachten variëren van het ontwikkelen van mobiele- en web applicaties tot software architectuur, cloud oplossingen en performance analyse. Nieuwe ontwikkelingen volgt Jamie op de voet en onderzoekt hoe hij die kan toepassen in oplossingen. Het uiteindelijke doel is een oplossing te realiseren welke er echt toe doet.

Sinds 3 jaar is hij full-time bezig met de ontwikkeling van Android apps. Applicaties welke hij ontwikkeld heeft zijn: NS Reisplanner Xtra (inclusief de cloud backend op AWS), Ziggo TV tablet app, Timewax uren en resource management, Simpled Card en diverse andere kleine apps.

Daarnaast is Jamie gespecialiseerd in cloud oplossing met Amazon Web Services waarbij hij diverse systemen heeft ontworpen en ontwikkeld welke draaien op AWS, variërend van 10-tallen tot miljoenen requests per dag.

Casper Groenen

Casper ontwikkelt software sinds 1994. Hij heeft opdrachten gedaan in de financiële sector, bij (semi-)overheidsinstellingen en in de energie-, luchtvaart- en telecomsector. Hij heeft zich sinds 2000 gespecialiseerd in Java en gerelateerde technologieën, zoals JavaScript en Angular. Casper is een full stack ontwikkelaar die zowel de backend services als de front end pagina's kan maken.

In zijn opdrachten staalt Casper de brug tussen business en ICT door korte lijnen te houden met de mensen waarvoor het product wordt gemaakt. Casper is inzetbaar als (lead) developer, SCRUM master (gecertificeerd) en applicatie/software architect. In al zijn werk neemt hij alle teamleden mee in zijn kwaliteitsgerichte aanpak. Hij neemt ook de niet-functionele vereisten (zoals performance en veiligheid) mee in de systemen die hij ontwikkelt.

Casper is een gedreven techneut die zich naast zijn ontwikkelwerkzaamheden ook graag bezig houdt met de ontwikkelinfrastructuur, zoals versiebeheer, issue management, code kwaliteit en continuous integration inrichting. Ook denkt hij graag mee over de deployment architectuur, zoals applicatie servers, virtualisatie en containers (zoals Docker) en kan dit inrichten aan de development kant.

Jos Jong

Jos is een software engineer in hart en nieren. Technisch en analytisch maar vooral ook zeer communicatief. Iemand met verantwoordelijkheidsgevoel waar je de coördinatie van een project met een gerust hart aan kan toevertrouwen. Inmiddels met een aantal jaren intensieve ervaring in het ontwikkelen van iPhone en iPad apps (Objective-C). Zowel voor eigen rekening (Easy Calendar, VO Calendar, VA Calendar, Yentle) als voor klanten (Datlinq B.V., Salesmapp, Enquirya, HappyLinq). Hij onderscheid zich van anderen door zijn vermogen om complexe problemen tot de essentie terug te brengen. Met als resultaat nette en eenvoudige oplossingen.

Andre Kampert

Andre is een specialist in het ontwerpen en implementeren van complexe systemen op grote schaal. Het liefst neemt hij de lead rol in een team met meerdere disciplines. Zijn primaire expertise is full-stack software ontwikkeling. Hij heeft ervaring met diverse programmeertalen -en omgevingen en pakt nieuwe ontwikkelingen makkelijk op. Als ervaren software specialist is hij bedreven in de vele aspecten van het vakgebied en breed inzetbaar. Ook heeft hij ervaring op het gebied van management advies, leiderschap, interactie design, acquisitie en commercie. Als zelfstandig ondernemer biedt hij graag de mogelijkheid voor een maatwerk overeenkomst om de doelstellingen van zijn klanten op de beste manier te realiseren.

Frank Mölder

Frank is een praktisch ingestelde software engineer, die sinds 1995 java projecten uitvoert bij verschillende organisaties in de finance-, telecom- en semi-overheidssector. Hij komt het best tot zijn recht als hij op een agile manier (vage) requirements in werkende software kan vertalen. Frank communiceert hierbij duidelijk en 'to the point’, trekt de kar en zorgt voor een positieve sfeer in het team.

Hij weet op een praktische manier SCRUM en best practices toe te passen om zo in korte tijd software van hoge kwaliteit op te leveren. Hij is goed in het coachen en overbrengen van kennis naar andere teamleden en weet zaken te relativeren met een vleugje humor.

Frank is een Sun Certified Java Architect sinds 2002 en certified Scrum master sinds 2011. Hij is een groot voorstander van een aanpak gebaseerd op Behavior Driven Design en Domain Driven Design. Frank haalt het meeste voldoening uit zijn opdracht in de rol van SCRUM Master en/of Lead Developer en als hij nauw betrokken is bij het helder krijgen van functionele en niet-functionele eisen. Zijn focus ligt op het behalen van de door het team gemaakte afspraken, om zo de opdrachtgever succesvol te laten zijn.

Jeroen Post

Jeroen is een gedreven, enthousiaste applicatie architect en software engineer. Zijn oplossingen kenmerken zich door kwaliteit en eenvoud. Naast dat software veilig, betrouwbaar en beheerbaar moet zijn gelooft hij dat het steeds belangrijker wordt dat software om moet kunnen gaan met de steeds sneller veranderende omgeving.

Bij het uitvoeren van projecten gaat Jeroen voor resultaat. Hij overziet het grote geheel en weet de vertaalslag te maken van functionele eisen naar de techniek. Hij werkt graag in team verband en is een sparringspartner voor zijn collega's. Jeroen is thuis in Domain Driven Design, Devops en de Agile manier van werken. Op het Java platform voelt hij zich als een vis in het water, maar daarnaast maakt hij ook graag uitstapjes naar de Javascript front-end.

Ramiro Rikkert

Ramiro Rikkert is een jonge, enthousiaste en ambitieuze software engineer en is zijn carrière gestart in Finland. Hij heeft uitgebreide Java projectervaring opgedaan binnen meerdere branches en richt zich de laatste jaren met name op de financiële sector vanwege zijn passie voor FinTech.

Hij kan goed werken in verschillend samengestelde teams, is communicatief vaardig, een collegiale teamplayer en heeft ervaring als Technical Lead / Scrum Master. Zijn klanten omschrijven hem als een pragmatische engineer die graag samenwerkt en meedenkt met de direct betrokkenen. Meerdere malen is al gebleken dat hij zich snel kan inwerken in grote, complexe omgevingen en projecten.

Ramiro blijft nieuwe technische ontwikkelingen op de voet volgen en verbreedt zijn kennis continue. Zo heeft hij recent een succesvol project afgerond als JavaScript architect.

Winfried Scheulderman

Winfried gebruikt zijn ervaringen om klanten te helpen de juiste beslissingen te nemen op het gebied van informatietechnologie, en helpt bij de uitvoering daarvan. Hij is sterk in business-IT alignment, maar duikt net zo goed in de details als dat nodig is. Hij is een gestructureerde werker en een holistische denker. Hij is in staat om business- en IT-belangen tegen elkaar af te wegen en met realistische oplossingen te komen. Hij is een teamspeler en stelt de mens in de professional voorop. Hij geeft niet op voordat doelen bereikt zijn. Winfried heeft meer dan 25 jaar ervaring in informatietechnologie en heeft in de loop der tijd vele posities bekleed in projectmanagement, design, bouw, documentatie, training, operationele ondersteuning, auditing en troubleshooting. In recente jaren heeft hij gewerkt in finance en identity en access management en zich beziggehouden met security, systeemintegratie, architectuur, requirementsanalyse en auditing.

Richard Swart

Richard Swart is een goed opgeleide senior Project Manager en Architect. Hij heeft diepdaande kennis en een brede ervaring op de aandachtsgebieden applicatie ontwikkeling, JEE technologie en moderne IT infrastructuren. Hij heeft een succesvolle achtergrond in het managen van complexe projecten binnen ondermeer de financiële, logistieke en telecom sector.

Vanwege zijn voorliefde voor innovatie is hij nog steeds sterk betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie en projectmanagement. De laatste tijd houdt hij zich veel bezig met container infrastructuren gebaseerd op ondermeer Docker en Kubernetes.

Verder is Richard een sterke communicator met goede sociale vaardigheden. Dit maakt hem de juiste persoon om grote projecten te managen, op te treden als enterprise architect, technologie adviseur, audits en reviews uit te voeren of om als project trouble shooter/change manager te fungeren. Hij heeft uitstekende analytische en ontwerp vaardigheden en een hoog probleem oplossend vermogen.

Rob Vermeulen

Sinds '94 is Rob bezig met Java en Internet technologie. Ik de jaren '90 heeft hij de VPRO geholpen met o.a. het ontwikkelen van een Java Applicatie Server, de eerste audio uitzendingen op Internet en het ontwikkelen van een Java CMS (MMBase). Door zijn geruime ervaring is Rob in staat om projecten naar het gewenste eindresultaat te leiden.

Sinds 2010 is Rob zich gaan specialiseren in het ontwikkelen van Android applicaties. Creaties van zijn hand zijn de NS Reisplanner Xtra, NS International, Simpled Cards, Reisplanner Wear en andere applicaties die niet in de Play Store staan. Naast applicaties voor telefoons ontwikkeld Rob ook voor horloges en grote schermen.

De laatste jaren is Rob zich aan het specialiseren in de cloud. Systemen door hem gemaakt draaien in de cloud en worden veelvuldig gebruikt. Inmiddels is Rob Amazon Developer & Architect Certified.

Hans Westerbeek

Bij Hans stroomt het maken van software door het bloed, vanaf z'n tienerjaren tot op heden is hij er eigenlijk altijd mee bezig geweest. Hij beschikt over een kritische blik op technologie.

Hij communiceert graag met de klant, ontdekt de werkelijke requirements achter de wensen en implementeert die. Hij werkt graag samen met andere technici en heeft een actieve houding en is daardoor dikwijls een voortrekker. Hans is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software op het Java-platform en past daarnaast dagelijks Agile en Devops toe.

Joris Wijlens

Joris is een ervaren software ontwikkelaar. Hij heeft ruim 15 jaar ervaring in verschillende rollen in kleine en grote software projecten. Joris werkt gestructureerd en heeft een goed analytisch vermogen. Hij werkt graag met nieuwe techniek, maar alleen als het zijn werk makkelijker maakt. Hij is in staat om een team te coachen. Technische coaching en coaching op het gebied van scrum en agile software development. Joris heeft zich de laatste jaren met name bezig gehouden met software developmen/design op basis van domain driven design met java, (acceptance) test driven development, continuous delivery, frontend development met javascript en scrum.