Know - IT: Netwerk van zelfstandige IT Professionals
Know - IT Leden PDF

Onze Know - IT leden zijn stuk voor stuk professionals die een rijke schat aan kennis en ervaring met zich mee brengen. Hieronder vindt u een korte profiel schets van onze leden:

 

Andre Kampert

André ontwikkelt software sinds 2001 en is altijd op zoek naar uitdagende projecten om ambitieuze doelstellingen te realiseren op basis van architectuur, technologie en gezond verstand. André gelooft in simpele, effectieve oplossingen gebaseerd op open standaarden en best practices.

Opdrachten lopen uiteen van software ontwikkeling tot enterprise architectuur bij grote organisaties.

Linked In


Andre Paap

Andre is een software engineer met ruim zes jaar ervaring in het ontwerpen en implementeren van software in grote en kleine teams. Naast interesse in de techniek heeft hij ook interesse in het proces. Daarbij gebruikt Andre de beste delen uit methoden als RUP, XP,Scrum en DSDM om een voor de situatie zo goed mogelijke manier van werken te creëren

 

De afgelopen jaren is Andre actief geweest als designer en implementer van Web applicaties met moderne frameworks als Spring, Java Server Faces (JSF), en Jboss Seam.

Linked In


Bart Guijt

Bart is een creatieve professional: hij is sterk in het bedenken van oplossingen die buiten de gevestigde denkkaders treden om zo tot de best denkbare oplossingen te komen die ook in de organisatie passen. Daarnaast schenkt Bart bijzondere aandacht aan de eenvoud van zijn oplossingen.

 

Bart houdt zijn creativiteit scherp door regelmatig te fotograferen, waarbij het de kunst is om met slechts beperkte technologie een bepaald perspectief op de werkelijkheid onder de aandacht te brengen.

 

In het algemeen is Bart comfortabel op het gebied van Java, Web en Open Source. Specifiek legt hij zich toe op het gebied van User Interfaces, Enterprise Application Integration en Scripting.

Linked In


Casper Groenen

Ik ben een ervaren consultant en IT architect. Ik hou van technische uitdagingen. Ik kan zowel individueel als in groepsverband goed opereren. In complexe projecten behoud ik het overzicht, herken ik pijnpunten en verzin er oplossingen voor.

Mijn belangrijkste kennis en ervaring is op het gebied van Java EE. Zowel aan de software ontwikkelkant, als aan de infrastructuur/beheer kant heb ik gewerkt. Daardoor weet ik welke uitdagingen er liggen in de samenwerking tussen deze twee disciplines. Daarnaast heb ik enkele ontwikkelstraten opgezet en ben ik als software architect bij uitdagende projecten betrokken geweest.

Open en duidelijke communicatie tussen medewerkers, motivatie van projectleden en bruggen slaan tussen de verschillende groepen binnen een project en organisatie zie ik als belangrijke aandachts­gebieden die bepalend zijn voor het slagen van een project.

Ik ben inzetbaar als consultant, IT architect, software architect, teamleider en senior ontwikkelaar in projecten waarin Java een rol speelt.

Linked InCesario Ramos

Cesario Ramos is werkzaam als Agile coach, Certified Professional Scrum Master Trainer en IT architect voor verschillende bedrijven en organisaties. Hij helpt management en project teams met het verbeteren van hun ontwikkelprocessen en ontwikkeltechnieken.

Als Agile Coach en trainer heeft hij bij verschillende bedrijven development en management teams getraind en begeleid met het succesvol adopteren van Agile product ontwikkeling. Hiernaast is Cesario al 12 jaar bezig met Java technologie en heeft hij als als lead architect en developer verschillende projecten gedaan op zowel het Java als het .NET platform.

Cesario publiceert en spreekt regelmatig op conferenties en bijeenkomsten over Agile ontwikkeling en is de oprichter van de Agile Lean Bathtub conferenties.

Linked InEelco Klaver

Eelco Klaver is mede-oprichter van het Know IT netwerk en een zeer ervaren security consultant, technisch architect en teamleider met uitgebreide ervaring in IT projecten in het algemeen en J2EE in het bijzonder. Hij heeft uitgebreide ervaring in het ontwerpen en opstellen van de architectuur van applicaties gebruikmakend van UML, het leiden van teams en kwaliteitsbeheer.

Eelco’s voorkeur gaat uit naar een rol in beveiliging, architectuur, advisering, technische teamleiding en kwaliteitsbewaking. Om zijn rol adequaat uit te kunnen voeren, geeft hij er de voorkeur aan om hands-on ervaring met de technologie te behouden.

Eelco werkt nu al meer dan 12 jaar in de IT industrie en begon bijna direct met de Java technologie. Hij heeft gewerkt als R&D medewerker, senior J2EE architect, teamleider en J2EE technologie en security consultant.

Eelco heeft een diepgaande kennis in en veel hands-on ervaring met J2EE, beveiliging, integratie en database technologieën en is in staat om te adviseren hoe deze technologieën toegepast kunnen worden in de infrastructuur van een klant. Hij is zeer analytisch, en zeer goed in staat om oplossingen te presenteren en zijn team/collega’s te motiveren. Hij is erg pragmatisch en hands-on en heeft in het verleden zelf al veel technologische uitdagingen opgelost.

Linked In


Frank Mölder

Frank is een praktisch ingestelde software engineer, die sinds 1995 java projecten uitvoert bij de grote klanten in de finance- en telecom sector.

Hij voelt zicht het beste thuis in rollen waarbij hij de architectuur, het design en de realisatie van 'agile' J2EE oplossingen kan invullen. Hij is een groot voorstander van het gebruik van Rich Internet Applications gebaseerd op Flex in combinatie met het Spring framework om de backend systemen te ontsluiten.

Frank communiceert duidelijk en 'to the point', hij weet op een praktische manier SCRUM en eXtreme Programming principes toe te passen om in een korte tijd het team kwalitatief hoge software te laten opleveren.

Hij is goed in het overbrengen van kennis naar andere teamleden en weet zaken te relativeren met een vleugje humor.

Frank is een Sun certified Java Architect sinds 2002, heeft geen voorkeur voor een specifieke tier, zolang de componenten maar unit-testbaar zijn.

Linked In


Hans Then

Hans is een infrastructuur architect gespecialiseerd in WebSphere omgevingen op AIX. Hans heeft een brede ervaring in zowel software ontwikkeling, infrastructuur en als docent. Hij werkt bij voorkeur in infrastructuur projecten in een complexe omgevingen als teamleider, test coordinator of infrastructuur architect.

Linked In


Hans Westerbeek

Bij Hans stroomt het maken van software door het bloed, vanaf z'n tienerjaren tot op heden is hij er eigenlijk altijd mee bezig geweest. De laatste tijd heeft hij een voorliefde ontwikkeld voor een no-nonsense aanpak van projecten. Hij communiceert graag met de klant, ontdekt de werkelijke requirements achter de wensen en implementeert die. Hij werkt graag samen met andere technici en heeft een actieve houding. Projecten onder zijn hoede komen altijd gewoon af, zoals het hoort.

Linked In


Jamie Craane

Sinds 2001 ontwikkel ik software voor diverse grote en kleine organisaties. Opdrachten variëren van het ontwikkelen van mobiele- en web applicaties tot software architectuur. Nieuwe ontwikkelingen volg ik op de voet en onderzoek hoe ik deze kan toepassen in oplossingen. Het uiteindelijke doel is een oplossing te realiseren welke er echt toe doet.

Naast het ontwikkelen van software geef ik presentaties en trainingen over diverse onderwerpen en technologieën.

Linked In


Jan van de Sandt

Jan is freelance IT Consultant gespecialiseerd in architectuur van web systemen in brede zin. Met zaken zoals schaalbaarheid, beveiliging, integratie met back-end systemen, onderhoudbaarheid en ontwikkel productiviteit heeft hij veel ervaring. De meeste ervaring heeft hij opgedaan met Java EE maar hiernaast heeft hij ook gewerkt met Microsoft .NET en Smalltalk Seaside gebaseerde omgevingen. Naast het werk als architect en technisch project leider is Jan ook regelmatig betrokken bij het uitvoeren van audits.

Naast zijn advieswerk heeft Jan de website en audio dienst Mcast.fm opgezet. Hierbij heeft hij gebruik gemaakt van de Cloud computing diensten van Amazon. Volgens Jan zal Cloud computing de komende jaren een grote invloed hebben op het IT landschap.

Linked In


Jos Jong

Een opdrachtgever heeft recht op snel resultaat en kwaliteit. Jos Jong is daarom een voorstander van tussentijdse opleveringen en intensief contact met de klant. In welke rol dan ook werkt hij graag aan een kwaliteitsbewuste houding bij iedereen in het team. Niet slechts met regels op papier maar door het stimuleren van een cultuur waarin professionaliteit en best practices voorop staan.

Nieuwe ontwikkelingen volgt Jos met veel enthousiasme. Zijn analyses van de vele ICT hypes zijn echter scherp en geven hem een voorsprong als het gaat om het vertalen van theorie naar praktijk.

Als projectleider kent hij zijn prioriteiten en heeft hij keer op keer bewezen beloftes waar te kunnen maken.

Jos is inzetbaar als IT projectleider en senior Java software engineer.

Linked InKees Broenink

Kees ontwikkelt software sinds 1990 en is begonnen als Pascal en C programmeur voor backend systemen waarbij database en middleware koppelingen centraal stonden. Sinds 2000 programeert Kees full-time met Java en JEE. Kees heeft zich gespecialiseerd in Java frameworks waarmee User Interfaces gebouwd worden. Kees is JSF expert en heeft daarnaast veel kennis van Struts, Wicket en Swing. Verder heeft Kees zich verdiept in Cocoon en XSLT.

Kees heeft veel kennis van xHTML, JavaScript en AJAX en is in staat websites te bouwen die voldoen aan de webrichtlijnen van de Nederlandse overheid.

Kees is een no-nonsense architect die in staat is simpele architecturen te ontwerpen die flexibel genoeg zijn voor toekomstige uitbreidingen. Hij doet architectuurscans bij grote bedrijven en richt ontwikkelstraten in.

Kwaliteit en een agile manier van werken zijn een must voor Kees. Hij heeft ook teams aangestuurd en planningen bijgehouden.

Kees vindt kennisdeling van groot belang. Hij organiseert kennissessies en geeft ook professionele cursussen met zelfgemaakt materiaal. Met name zijn JSF cursus is befaamd.

Linked In


Kees van den Berg

Linked In


Marco Mooijekind

Marco is oprichter en eigenaar van Objectwise B.V.. Objectwise levert consultancy op het gebied van software ontwikkeling, systeemarchitectuur en systeemintegratie. Zij hanteert een visie op ontwikkeling waarbij het komen tot duidelijke eisen, het streven naar eenvoudige oplossingen, en het realiseren van stabiele resultaten binnen een project voorop staan. Vanuit deze visie kiest zij voor object georiënteerde methoden en technieken, lichtgewicht ontwikkelmethoden, en een domein- en testgedreven aanpak. Hierbij ligt de focus en ruime ervaring op oplossingen geïmplementeerd op het Java en JEE platform.

De geleverde diensten kennen veelal zowel een adviserend als uitvoerend karakter. Kenmerkend hierbij is het streven naar een open en duidelijke communicatie en toepassing van een dosis gezond verstand en pragmatisme binnen projecten.

Objectwise bedient klanten in de financiële sector (banken en verzekeraars), (semi) overheid en de zorg. Vanuit Objectwise vervult Marco verschillende rollen bij klanten. Dit varieert van programmeur tot applicatiearchitect en coach.

Linked In


Marc van der Wurff

Marc van der Wurff is freelance senior consultant / developer gespecialiseerd in agile Java development.

Inzetbaar als developer, scrum master en architect.

Allround Java/J(2)EE developer sinds 2000, certified Scrum master sinds 2009. Ervaren in alle lagen van webdevelopment van backends met Spring/ Hibernate tot frontends met Wicket of GWT. Grondlegger en engineer van Qafe, het framework voor declaratief Enterprise Application Development.

Gedreven engineer die goed in een dynamische omgeving, in teamverband kan werken en zich kenmerkt in een sterk analytisch vermogen, ook onder stressvolle omstandigheden met een gezonde kritische blik.

Linked In


Martijn de Bruijn

Martijn de Bruijn is een enthousiaste, gedreven en ervaren applicatie architect. Hij is theoretisch goed onderlegd en op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van IT architectuur en software ontwikkeling. Enterprise Application Integration, Service Oriented Architectures en BPM hebben momenteel voornamelijk zijn aandacht.

Doordat hij van aanpakken houdt komt hij in een omgeving met een stevige deadline het best tot zijn recht. Hij is in staat zich snel een beeld van een omgeving te vormen en daarin de technische en organisatorische uitdagingen te herkennen. Hij is praktisch ingesteld en verliest het projectdoel niet uit het oog. Martijn is een loyale teamspeler die met plezier in een sterk team samenwerkt.

Linked InMario Klaver

Mario is een architect met een sterke focus op applicatie integratie (SOA/ESB/BPEL). Zijn producten kenmerken zich door een hoge kwaliteit, een gedegen design en een grote mate van beheersbaarheid. Hij houdt de nieuwste ontwikkelingen scherp in de gaten zodat hij voor elke uitdaging een passende oplossing vindt. Hierbij gaat hij pragmatisch te werk. Hij kiest altijd voor de beste oplossing binnen de beschikbare tijd.

Mario is een scherp luisteraar, hij weet daardoor goed wat de opdrachtgever wil. Hij kan bovendien technisch complexe zaken op eenvoudige wijze verwoorden, waarbij hij zich aanpast aan het kennisniveau van zijn gesprekspartner. Dit maakt hem enerzijds geschikt als sparringpartner aan de businesskant, anderzijds is hij in staat een goede inhoudelijke coach te zijn voor juniore en mediore ontwikkelaars.

Inzetbaar als (Software) Architect, Meewerkend voorman, Java Software Engineer

Linked In


Peter Paul Bakker

Een blije gebruiker staat bij Peter Paul voorop. Dat betekent doeltreffende en snelle oplossingen.
Oplossingen die voortdurend worden afgestemd met de verwachtingen van de klant. De basis van goede resultaten is een geolied en geautomatiseerd ontwikkel proces. Kwaliteit is essentieel, van ontwerp tot code tot eind product. Complexe omgevingen brengt hij een "keep it simple" mentaliteit. Zonder de grote lijnen uit het oog te verliezen. Denkt mee met de klant om voortdurend in kleine stappen meerwaarde op te leveren.

Peter Paul Bakker is Software Architect en Technisch Performance Consultant bij Stokpop Software Services. Hij heeft Informatica (Software Engineering) gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zijn technische specialiteit is Enterprise Java. Hij werkt bij voorkeur in agile teams.

Linked In


Richard Swart

Richard Swart

Richard Swart is een goed opgeleide senior Project Manager en Architect. Hij heeft diepdaande kennis en een brede ervaring op de aandachtsgebieden applicatie ontwikkeling, J2EE technologie en IT infrastructuren. Hij heeft een succesvolle achtergrond in het managen van complexe projecten binnen internationale omgevingen binnen ondermeer de financiële en telecom sector. Vanwege zijn voorliefde voor innovatie is hij nog steeds sterk betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie en projectmanagement.

Verder is Richard een sterke communicator met goede sociale vaardigheden. Dit maakt hem de juiste persoon om grote (J2EE) projecten te managen, op te treden als enterprise architect, technologie adviseur, audits en reviews uit te voeren of om als project trouble shooter/change manager te fungeren. Hij heeft uitstekende analytische en ontwerp vaardigheden en een hoog probleem oplossend vermogen. Richard houdt er van om te werken aan complexe architecturen en uitdagende project taken binnen multi-culturele, internationale, teams.

Linked In


Rob Vermeulen

Rob Vermeulen

Sinds '94 is Rob bezig met Java en Internet technologie. Ik de jaren '90 heeft hij de VPRO geholpen met o.a. het ontwikkelen van een Java Applicatie Server, de eerste audio uitzendingen op Internet en het ontwikkelen van een Java CMS (MMBase). Gedurende de daar op volgende 8 jaar werkervaring heeft Rob gewerkt als opensource coördinator, Java Engineer, Software Architect, en project leider.

Rob heeft in de loop van de tijd veel kennis opgebouwd m.b.t. J2EE applicaties, Internet Technologie, performance, veiligheid en onderhoudbaarheid. Zijn ervaring stelt Rob in staat om projecten naar het gewenste eindresultaat te leiden.

Rob is een gemotiveerd teamlid dat problemen graag oplost en de eindgebruikers van de te maken applicatie nooit uit het oog zal verliezen.

Sinds 2010 richt Rob zich voornamelijk op Android en sinds 2014 biedt hij een Android cursus aan voor ontwikkelaars. Meer informatie over deze cursus is te vinden op: androidcursus.com

Linked In


Sander Buskens

Sander is ruim 8 jaar bezig met Java software ontwikkeling, voornamelijk in de rol van senior of lead developer. Hij heeft projecten uitgevoerd bij onder meer grote banken en verzekeraars en bij de (semi) overheid.

Hoewel Sander's interesse primair op het gebied van software ontwikkeling ligt vind hij het tevens enorm belangrijk dat hij voldoende materie kennis bezit of opbouwt over het business domein waarin de ontwikkelde applicatie zich bevindt. Per slot van rekening ontwikkelen we applicaties altijd voor gebruikers welke meer gebaat zijn bij een applicatie die zoveel mogelijk aansluit op hun wensen dan een onwerkbaar technisch hoogstandje.

Sander is een goede teamplayer die graag op een professionele manier kwalitatief hoogwaardige software ontwikkelt.

Linked In


Sanne de Roever

Sanne de Roever is ICT business consultant. Als business consultant koppelt Sanne vraag en aanbod in de ICT markt, hij werkt zowel in opdracht van aanbestedende als aannemende partijen. Sanne helpt partijen de doelen en ambities te formuleren die de basis vormen van langdurige relaties. Bij strategische outsourcing gaat zijn voorkeur uit naar het Rijnlandse model, in tegenstelling tot het Angelsaksische model. Openheid op het gebied van financiën, onderhandeling, contractvorming, procesvormgeving en businessmodel staan centraal.

Sanne heeft veertien jaar ervaring in de ICT markt. In deze tijd heeft hij kennis en ervaring opgedaan op een groot aantal vlakken in het ICT proces. Sinds vijf jaar publiceert Sanne op het gebied onderwijs en innovatie. Hij is coauteur van het boek 'Ambitie onder kaasstolp', een boek over ambitie en innovatie in Nederland waarin vooraanstaande Nederlandse wetenschappers en ondernemers hun visie op de toekomst van Nederland geven.

Linked In


Viktor Grgic

Ik ben een Agile IT architect en hanteer in mijn dagelijkse werk Lean en Agile principes. Ik spreek vaak op conferenties en andere bijeenkomsten over Agile IT Architectuur. In mijn loopbaan heb ik als architect vele software projecten geleid. Onder andere leiding gegeven aan het architectuurteam van Nieuw Handelsregister bij Kamer van Koophandel, coaching van IT architecten bij Bol.com en lead SOA / integratie architect rol vervuld bij ProRail. Viktor is momenteel werkzaam bij Port of Rotterdam (Havenbedrijf) als Agile Architect en Coach. Viktor’s werk kenmerkt zich door sterke focus op wat business echt nodig heeft, eenvoud, risico’s onderkennen en realisme in wat met softwareproducten mogelijk is. Viktor’s expertise is service-oriëntatie / SOA, EAI, domein modellering, requirements management, ontwikkelstraten, ontwikkelmethodieken zoals het combineren van SCRUM met het architectuurwerk en systeemontwikkeling van Java EE systemen.

Linked In


Winfried Scheulderman

Winfried heeft 19 jaar ervaring in de automatisering. Hij is veelzijdig en heeft in de loop der jaren vele verschillende disciplines uitgeoefend: projectmanagement, ontwerp, bouw, documentatie, training, operationele ondersteuning, auditing en troubleshooting. De laatste jaren heeft hij zich o.m. beziggehouden met J2EE-technologie, EAI, requirementsanalyse, architectuur en auditing. Hij is een gestructureerde werker, denkt breed, kan de belangen van business en IT goed tegen elkaar afwegen en draagt realistische oplossingen aan. Hij is in staat zowel op managementniveau als op het niveau van softwareontwikkelaars te opereren en kan bruggen tussen de twee slaan. Hij is een teamspeler die groot belang hecht aan de mens in het vak en niet opgeeft totdat een doel bereikt is. Hij is een enthousiaste presentator en heeft enkele artikelen in de vakpers op zijn naam staan.

Linked In


 

 

 
Free template 'I, Gobot' by [ Anch ] Gorsk.net Studio. Please, don't remove this hidden copyleft!